PEGANGAN HIDUP

Katakanlah: "Sesungguhnya solatku dan ibadatku, hidupku dan matiku hanyalah untuk ALLAH Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam".

REZEKI

Ahad, 22 Julai 2012

JANGAN BERSEDIH

JANGAN BERSEDIH MARILAH KITA BERDOA, MOGA ALLAH KABULKAN DI BULAN RAMADHAN YANG BERKAT  INI

Wahai Tuhanku, Engkaulah Tuhanku, tiada Tuhan yang lain melainkan Engkau, Engkaulah Tuhan yang menciptaku. Akulah hambaMu dan aku akan mengotakan segala ikrar dan janjiku denganMu sedaya upaya yang ada padaku. Aku berlindung denganMu dari kejahatan perbuatan yang telah aku lakukan. Aku mengaku kepadaMu terhadap nikmat-nikmat yang telah Engkau kurniakan kepadaku dan aku juga mengaku dengan dosaku. Oleh itu, ampunkan daku kerana sesungguhnya tiada siapa yang boleh mengampunkan dosa melainkan Engkau.
Aku meminta ampun kepada Allah Yang Maha Besar, aku meminta ampun kepada Allah Yang Maha Besar, aku meminta ampun kepada Allah Yang Maha Besar. Tidak disembah yang lain, hanya Tuhan Yang Maha Hidup dan berdiri dengan sendiri.
Aku bertaubat atas segala dosa yang aku lakukan dengan sembunyi atau terang dan dosa kecil mahu pun dosa besar kerana Engkau Maha Pengampun. Engkaulah yang membuka pintu hati, Engkau yang menutup keaiban, Engkau juga melenyapkan segala kedukaan.
Ya Allah, sesungguhnya aku menyesali atas perbuatan maksiat yang aku lakukan. Berilah aku petunjuk agar aku menerima kebenaran dalam hal ini. Aku berlepas diri dari semua agama lain selain dari agama Islam.
Ya Allah, jika sekiranya pernah aku syirik dan syak dalam keimananku dan pengesaanku terhadapMu, maka aku bertaubat dan ampunilah kesalahanku.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REZEKI

REZEKI

TOP 5 KOMENTAR

KOMEN LA

KOMEN LA LAGI

REZEKI

REZEKI

churp me

ads

churp me

ads

BERITA SEMASA